Fjärin er en dansk folkemusikduo, der fordyber sig i de nordiske folkemusiktraditioner. Med fængende melodier og arrangementer skaber de originale kompositioner, der fortæller historier om de skiftende årstider, de vilde landskaber og om de mennesker, som bebor de ydre danske og skandinaviske samfund.

Kasper Ejlerskov Leonhardt (guitar/bouzouki/mandolin) og Søren Stensby (violin) har begge rødder i forskellige folkemusikmiljøer. Kasper er født og opvokset på Fanø og Søren har brugt en stor del af sin barndom i Skåne omkring familiens ødegård. Kaspers dygtige fingerspil og Sørens intense buearbejde bringer toner fra folkemusiktraditionerne til live på en ny og medrivende måde. Deres musik inviterer til at træde ind i en verden, hvor melankoli og fordybelse og går side om side med fest, dans og glædesudbrud.

Fjärin er i gang med at indspille deres tredje studiealbum, som udkommer i 2024. På de to første albums har duoen samarbejdet med musikere fra hele Skandinavien – herunder den norske sangerinde Mia Marlen Berg, den svenske pianist Oscar Johansson, den svensk-estiske kontrabassist Johannes Vaht samt det danske harmonikatalent Rune Barslund.

Med en passion for at udforske og udvide det nordiske folkemusikunivers har Fjärin skabt et unikt lydspor, der bygger på vores stærke folkemusiktraditioner samtidig med at det udforsker nye horisonter.

Fjärin er
Kasper Ejlerskov Leonhardt (guitar/bouzouki/mandolin) Søren Stensby (violin, bratsch)

” Det er et album man virkelig skal lytte til..” (Per Dyrholm, Rootszone.dk)

Back To Top